fredag 1 oktober 2010

Grattis Maria Ferm!

Grattis till att ha blivit inkryssad och lycka till i riksdagen Maria Ferm. Det finns många här i kommunen som är stolta över det du gör, och det du har gjort. Det var härligt när du drog igång din namninsamling för att visa att vi inte alla är rasister här i kommunen! Nu hoppas vi att det ska bli en rejäl förändring här i Vellinge också. Förvisso har kommunen skrivit avtal med migrationsverket om ett litet antal ensamkommande barn, men det avtalet löper ganska snart ut. Dessutom kunde man härom dagen läsa i Lokaltidningen att de barn som hittills tagits emot inte bor i Vellinge utan i Trelleborg; alla tre hos en och samma familj. Det är lite underligt, tycker i alla fall jag, att man från Vellingemoderaternas sida hävdar att familjehem är den enda tänkbara lösningen när det gäller ensamkommande barn. Gruppboenden av något slag kan kommunen inte tänka sig. Nej nej det är bara familjehem som är aktuellt. Familjehem som man inte lyckats hitta några. Trots att det i vissa fall kan vara minst lika bra, om inte bättre, med ett gruppboende. Fast det är klart; det skulle kanske vara lite svårt att hävda att man inte lyckats hitta lämplig plats för att inrätta ett gruppboende för ensamkommande barn inom kommungränsen, och därför varit tvungen att inrätta det i någon av grannkommunerna.

Nej det är en lång väg kvar innan Vellinge har kommit bort från sitt mörka förflutna och blivit en del av svensk human flyktingmottagning. Det var faktiskt inte alls länge sedan Ljungman och Larsson stod och lovade sina (moderata) väljare att göra allt vad de kunde för att få bort transitboendet för ensamkommande barn från Hököpinge.

Nu får vi se hur de ska göra. Moderaterna i Vellinge. Situationen i fullmäktige kommer ju att se väsentligt annorlunda ut den här mandatperioden. De partier som vill ha en anständig flyktingmottagning i kommunen (S, MP, FP och Nya Listan) blir tillsammans betydligt större än tidigare och dessutom kommer det nu in Sverigedemokrater. Det blir en svår balansgång för moderaterna. Fjärmar de sig för mycket från de som är positiva till flyktingmottagning (för nu är det ju faktiskt så att M bara vill ta emot barn och det handlar om en väldigt blygsam skala, så de har kanske inte alldeles övergett sin gamla flyktingfientliga hållning) hamnar de lätt i samma ringhörna som SD. Och där kanske de inte riktigt vill vara. Eller de kanske de vill egentligen men då hoppas jag verkligen att det dyker upp andra moderater och tar Vellingemoderaterna i örat!

[Sydsvenskan] [Lokaltidningen Vellinge-Näset]

2 kommentarer:

Maria Ferm sa...

Tack :)

tyckare i Vellinge sa...

Varsågod! Jag hoppas och tror att du kommer att göra din hembygd stolt genom att fortsätta kämpa mot rasism och för alla människors lika värde.