lördag 9 oktober 2010

Vem ska man tro på?

"Vem ska man tro på, tro på, tro på när - tro på när det är så här?" sjöng Tomas di Leva en gång i tiden. Just det, vem man ska tro på alltså, kan man ju fråga sig när det gäller alla kommunens pengar som hamnat i fel fickor. Ljungman anser att han handlade i god tro (i alla fall under några år). Holm anser att det är de på lönekontoret som ska ha skulden. Revisionens ordförande tycker att det är ledamöterna i kommunfullmäktige som borde ha upptäckt att det inte stod rätt till.

Om man ska tro på förvaltningsdirektör Gert Åberg så är det hans fel. Han är den skyldiga. Han tar på sig skulden. . Det säger han i alla fall till Sydsvenskan.

"När Holm frågade mig om utbetalningarna upptäckte jag att det var fel. Men jag resonerade som så att om Holm hade fått ut den här ersättningen i så många år kunde han lika gärna få ut den här gången med. Han trodde ju att han hade rätt till ersättningen." Har en av kommunens högsta politiker under många år fått pengar han inte hade rätt till är det lika bra att fortsätta att betala ut pengarna, eftersom politikern tror att han har rätt till dem. Låter det vettigt? Nej, det gör det faktiskt inte. Och att i efterhand kräva tillbaka pengarna från politikerna, det ser Gert Åberg som fullkomligt omöjligt.

Inga kommentarer: