måndag 11 oktober 2010

Gammal Vellingetradition

Strax före valet kunde vi läsa att det kommunägda bolaget Vellingebostäder var med och finansierade moderaternas valkampanj genom att annonsera i deras valtidning. Även det avknoppade bolaget Serkon, som sköter kommunens ekonomi på entreprenad, satsade en slant genom en rejäl helsidesannons i Vellingemoderaternas tidning Rösta på Människor. Både Vellingebostäder (där Göran Holm är styrelseordförande) och Serkon blev av en privatperson polisanmälda för bestickning.

Det här var inte första gången Vellingebostäder och Serkon bidrog ekonomiskt till moderaternas valkampanj. Även inför förra valet, 2006, fanns i Rösta på Människor annonser från såväl Vellingebostäder som Serkon.

Valåret 2006 gavs det ut tre nummer av Rösta på Människor. I samtliga nummer hade Serkon en helsidesannons. Vellingebostäder höll sig på den tiden till en fjärdedels annonssida, men annonsen återfanns i varje nummer.

Att stödja moderaternas valkampanj ekonomiskt var alltså ingenting nytt för i år, utan det är uppenbarligen en gammal Vellingetradition. Då som nu fanns det i tidningen gott om annonser från företag som utför olika uppdrag åt kommunen.

Vellingebostäder och Serkon annonserar inte i några andra partiers tidningar.

Den som själv vill studera annonserna i gamla nummer av Rösta på Människor kan klicka här:
http://www.orestads-marknadsinstitut.se/polarkiv/rpm/

[Sydsvenskan] [Sydsvenskan] [Sydsvenskan] [Trelleborgs Allehanda]

Inga kommentarer: