måndag 4 oktober 2010

Undrar hur det känns?

Nu har Per Westerberg valts att fortsätta som riksdagens talman. Undrar hur det känns? Att vara Sverigedemokraternas val. För det var ju faktiskt de som valde.

Jag har full respekt för Björn von Sydow som faktiskt inte ville ta risken att hamna i den sits Westerberg nu har hamnat. Att ha valts av SD. 

[Sydsvenskan] [DN] [SVD]

4 kommentarer:

Melmac sa...

Ärligt talat, spelar det någon roll? De är i riksdagen, de har rätt att rösta som alla andra. Om de så röstar höger eller vänster, ska vi hålla på med denna diskussion varje gång? "Hur känns det Mona att ha stöd av SD? Hur känns det Fredrik att ha....." Trams!
Det kommer att visa sig hur ansvarstagande de är, som de nu påstår sig vara, rätt snart.

tyckare i Vellinge sa...

Jo jag tycker allt att det spelar roll. Jag tycker att de faktiskt får hitta ett annat arbetssätt, eftersom det ur demokratisk synvinkel inte är acceptabelt att stor politisk makt läggs i händerna på ett radikalt högerpopulistiskt parti, vars människosyn inte på minsta vis är förenlig med demokratins princip om alla människors lika värde. Det går att hitta andra arbetssätt för våra riksdagsledamöter. Men då krävs att de kliver ur sandlådan och börjar prata med varandra.

Fast just den här gången var det ju trots allt inte SD som avgjorde. Westerberg hade blivit talman ändå eftersom Bodström är i USA, en av de rödgröna (von Sydow?) röstade på Westerberg och en vänsterpartist missade det hela eftersom hon var på toa.

Melmac sa...

Sålänge de rödgröna inte bryter med V kommer det att bli svårt att sammarbeta med Alliansen, så sandlåde nivån kommer nog att fortsätta tyvärr.

Att Bodström inte är på plats var ju ingent konstigt, han verkar ju vara mer frånvarande än närvarande i riksdagen. Ofattbart att de låter honom hållas!

O vänstertanten som gick och drack kaffe. Kunde hennes kollegor, som suttit i riksdagen sen innan, inte talat om att det gäller att hänga med annars så blir det ingen röst. korkat!

Antingen har vi demokratiska val med invandrarkritiska partier på ena sidan och de som vill ha en svängdörr i Sverige på andra, eller så har vi inget av det.
V har själva en väldigt mörk historia och en individ-fientlig inställning som jag inte heller tycker hör hemma i svensk politik. De anser ju uppenbarligen att alla har lika värde sålänge de har samma politiska färg som de själva. De aggerar själva precis så som det de aggerar emot, det är Sveriges största hyckalrparti. Ändå har de varit rumsrena hur länge som helst.

SD eller V? För min del kan de både gärna försvinna ur riksdagen på en gång.

tyckare i Vellinge sa...

Nja, för min tycker jag allt att Sverigedemokraterna är bra mycket värre än Vänsterpartiet. Dock borde V nog inse att Ohly har gjort sitt och att det är dags för lite förnyelse. Eller det kanske främst är Ohly som måste inse det?

Vänsterpartiet i sig är ett demokratiskt parti som trycker hårt på alla människors lika värde, till skillnad från SD som faktiskt inte anser att alla människor är lika mycket värda och som inte anser att religionsfrihet är något som ska gälla alla. Att V sedan har en partiledare som det då och då hoppar underligheter ur munnen på är en annan sak. Men honom borde de ju kunna byta ut?