onsdag 6 oktober 2010

Att inte göra skillnad på människor

Eva Brunne predikade inte mot Sverigedemokraterna i går utan för alla människors lika värde. Se gärna nedanstående inslag från gårdagens Aktuellt:



Att som Jimmie Åkesson bli kränkt av en predikan om alla människors lika värde visar verkligen vad SD står för. Det var Jimmie Åkesson och hans partikamrater som bröt mot etiketten, inte Eva Brunne!

[Dagen]

4 kommentarer:

Lärjungen sa...

Kan bli jobbigt för sd att så småningom inse att hela världen inte kretsar kring sd.

Brunne tog upp ett budskap som framfördes av Jesus för 2000 år sedan. Det torde inte vara nytt för någon allmänbildad person.

Att sd inte tål att höra det budskapet har nog mer med omognad och brist på perspektiv att göra.

Uppfattade fram till igår sd som framförallt ett nationalistiskt parti, men gårdagens reaktion visar de bakomliggande värderingarna som lett fram till nationalistiska budskap.

I Bibeln finns tänkvärda ord om falska profeter, som ligger nära till hands: "Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem." Matteus 7:15

Melmac sa...

Lärjunge:

Är helt enig med dig och det du skriver om SD. Jag ansåg också att de var ett nationalistiskt parti men nu föll fasaden.

Roger Svensson sa...

Den som verkar mest pinsam här är ju biskopen som står antingen står och ljuger eller mer än lovligt verklighetsfrånvänd! Hur i hela fridens namn kan det undgått henne att den demonstration hon hyllar i talet, och som hon dessutom själv deltog i, var riktad mot just Sd?

De Alliansföreträdare som tycker det är konstigt att Sd tog illa upp skulle ju själva antagligen tagit illa upp, och se det som ett direkt avståndstagande från Alliansen, om biskopen, i vad som skulle vara en opolitisk ceremoni för alla partier, börjat prata om vikten av ”solidaritet och rättvisa” och hyllade en demonstration anordnad av socialdemokraterna och LO mot Alliansen sjuförsäkringspolitik. Bara en totalt oseriös motståndare skulle väl på samma sätt anklaga de Alliansföreträdare, som skulle ta illa upp över ett sådan politisk predikan riktad mot dem, för att vara motståndare till ”solidaritet” och stå för ”orättvisa”? Det är ju den värd som i ett middagstal står och tar avstånd från en av gästerna som bryter mot ”etiketten”, inte den gäst som väljer att lämna när denne blir förolämpad …

tyckare i Vellinge sa...

@Lärjungen
Absolut! Visst handlar det om brist på perspektiv och visst visar de vilka deras verkliga värderingar är!
@Melmac
Visst rasade fasaden! Svårt att hävda att man inte är rasist när man klampar ut ur kyrkan när biskopen predikar mot rasism.
@Roger Svensson
Nej jag tror inte att biskop Eva Brunne stod i predikstolen och ljög. Betraktar henne inte heller som det minsta verklighetsfrånvänd. Hennes predikan handlade om alla människors lika värde och hon predikade mot rasism. Som Lärjungen påpekade här ovan är det inget nytt budskap inom den kristna kyrkan. Hon refererade till demonstrationer där tusentals människor samlats för att manifestera mot rasism! Jaha, om det fanns människor där som kan kategoriseras som "våldsbenägna vänsterextremister" eller vad det nu är Åkesson säger om och om igen. De var i så fall i minoritet. Den överväldigande majoriteten av dem som deltog i demonstrationerna var vanliga människor som ville manifestera mot rasism. Nej du, jag tycker allt att SD visade sitt verkliga ansikte - det rasistiska – genom sättet de agerade!