fredag 22 oktober 2010

Borgmästartiteln försvinner inte med Holm

Vad synd! Vellingemoderaterna har bestämt att den fjolliga borgmästartiteln blir kvar, trots att Göran Holm nu försvinner. Det tycker jag är tråkigt. Att kommunfullmäktiges ordförande svassar runt med en prålig kedja om halsen och kallar sig borgmästare väcker inget annat än löje. Det hade varit skönt om vi nu, så här i tiden efter Holm så att säga, kunde fått en kommunledning som inte beter sig som cirkusclowner, utan mer som normala politiker. Men så blir det alltså inte. Synd. Frågan är bara vad som händer med kedjan? Det var väl Holms personliga som han fått i present av Lars-Ingvar Ljungman och folkpartisten Bengt Bergström. Ska nu de höga politikerna månne slåss om vem som ska få äran att köpa kedja åt nye borgmästaren? Det lär visa sig…

För övrigt vet  moderaternas analysgrupp väldigt mycket om exakt var de förlorat väljare till vilka andra partier. Intressant. Jag undrar hur de kan veta det? "I de östra kommundelarna och Vellinge tätort har vi förlorat röster till Sverigedemokraterna. Nya listan har vi tappat till framför allt i Falsterbo och i Skanör och i delar av Höllviken till Folkpartiet", säger Carina Larsson till Sydsvenskan. Om jag inte är alldeles ute och cyklar så fick Nya Listan en och annan röst även i andra delar av kommunen. SD var förvisso starkast i de Östra kommundelarna, men fick i alla fall dryga 3% i Skanör-Falsterbo med flest väljare i Skanör södra. I Höllviken fick de 4,49%. Handlade det inte om gamla moderater? Och Folkpartiet då? De fick ungefär dubbelt så många röster i det här valet jämfört med det förra, och det troligaste är väl att det framför allt var missnöjda moderater som bytte parti. Men inte bara i "delar av Höllviken"utan på alla möjliga håll i kommunen! Tittar man på valresultatet ser man att Folkpartiet hade flest väljare i Skanör-Falsterbo. Och hur kan Carina Larsson veta att dessa inte var gamla moderater? Jag förundras alltid över människor som uttalar sig tvärsäkert om saker de egentligen inte vet något om.

Carina Larsson verkar hålla fast vid Holms linje när det gäller skriverierna om fusk; att det är de höga summorna i sig som sticker i ögonen på folk, och inte det faktum att Holm & co. fuskat till sig pengar de inte hade rätt till: "Man ska inte skämmas över att man har en hög ersättning. Duktiga tjänstemän och politiker ska ha bra betalt", säger hon. Nej Vellingepolitikerna skäms verkligen inte över sina höga arvoden. Det vet vi alla vid det här laget. De verkar inte heller ha förmågan att se vad folk blev upprörda över – att det handlade om fusk och snikenhet på skattebetalarnas bekostnad!

Nej även om en del namn byts ut verkar det handla om samma gamla Vellingemoderater.

[Sydsvenskan] [Sydsvenskan]

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om moderaterna i Vellinge inte har fattat någonting. Det här låter precis som det har låtit förut. Var finns förnyelsen? Det nya tänkandet? Självkritiken? Borgmästartiteln är enbart löjeväckande. Åtminstone den hade jag förväntat mig borttagen - för gott. De fortsätter i sin gamla invanda ledarstil. Stöddigt- självgott.

tyckare i Vellinge sa...

Jag blev faktiskt förvånad – jag hade trott att borgmästartiteln skulle försvinna med Holm. Har för mig att Ljungman uttalade sig i någon tidning och då lät det näst intill säkert att det inte skulle vara någon borgmästare mer. Nej, inte har de förnyat sig inte, Vellingemoderaterna.

Melmac sa...

Borgmästartiteln är löjlig, men om nu kommunfullmäktiges ordförande vill kalla sig för borgmästare så får han väl göra det. Huvudsaken är att det byts ut folk i topppen!

tyckare i Vellinge sa...

@Melmac – instämmer i att ett byte av personer i toppen är det viktigaste. Absolut. Men tycker ände det är synd att de håller fast vid borgmästartiteln. Det låter så fruktansvärt fjolligt när KF:s ordförande ska tituleras borgmästare.