tisdag 5 oktober 2010

Vellingemoderaterna är sig lika

När det före valet var debatt i Höllviken fick vi veta att M i Vellinge var för att kommunen skulle ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det var Carina Larsson som gav oss den informationen. Nu säger samma Carina Larsson att hon inte vet om det blir aktuellt att förlänga Vellinges avtal med migrationsverket.

"M-nämndens ordförande Carina Larsson (M) vet inte om kommunen kommer att förlänga avtalet.

– Vi har inte tagit upp den frågan än. Vi jobbar för att efterleva det här avtalet, diskussionen om förlängning får vi ta vid årsskiftet.", kan man läsa i dagens Sydsvenskan.

När det begav sig; då i vintras när Vellinge var förstasidesstoff i hela riket på grund av bråket om transitboendet för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge, då ändrade sig Moderaterna och tecknade avtal om ett litet antal ensamkommande barn. Inte för att Schlingman kom och tog sina skånska partikamrater i örat inte, utan för att Lars-Ingvar Ljungman hade insett att situationen var akut och att alla måste hjälpas åt. Lite svårt att tro på, men det var i alla fall så han sa.

Nu är det ju så att tillströmningen av ensamkommande barn inte på något vis har minskat. Behovet är inte mindre nu. Ändå vet Vellingemoderaterna inte om avtalet ska förlängas. Tänker de försöka återfå de förlorade väljare som i det här valet röstade på SD? Är det planen? Att ta tillbaka de främlingsfientliga rösterna, genom att återgå till att genom att ange allehanda konstiga påhittade skäl hålla människor med utländsk bakgrund borta från kommunen?

Härom dagen i Expressen kunde man läsa att samme Ljungman tycker att han och hans kolleger är värda de osedvanligt höga arvoden de håvar in. Han skäms inte för Vellinges höga politikerarvoden. Lite magstarkt, eller hur? Att inte ens ha vett att skämmas, åtminstone lite grand, efter den turbulens som var innan valet om alla pengar han själv och Göran Holm la beslag på genom allehanda skumraskavtal. 

Själv håller jag inte med honom. Han är absolut inte värd sin orimligt höga lön. Vellinges politikertoppar är ännu mindre värda sina höga löner om de tänker återgå till sin gamla främlingsfientliga politik.

Jag hoppas att Sofia Arkelsten är lika duktig som Schlingman på att läxa upp partikamrater i landsorten om de inte sköter sig. Det kan behövas. Jag tror att hon är det. Hon verkar kompetent.

2 kommentarer:

Melmac sa...

Man kan också läsa i dagens SDS att Roth avgår som ordf. i byggnadsnämnden m.m. Trojkan splittras.
Positivt tycker jag. Efter att ha hört från en säker källa (flera faktiskt) så är Holm rätt så illa ute även i bland de egna leden. Man får ju bara hoppas då att de har stake nog att fota ut honom med röven före genom kommunhusets svängdörrar och be honom stanna där.
In med lite nytt, ungt blod som har huvudet på skaft istället för i röven. Anne-Sofie Hörlin är ju en av dem som öppet kritiserat de styrande Moderaterna trots att hon själv är moderat. Det gillar jag!
Det finns säkert fler.

Vad det gäller deras löner är ju tyvärr det något som pågått länge, så pass länge att folk har blivit förblindade. Inte förrän nu när SDS tog upp det innan valet så vaknade en del.

Men Holm är tillräckligt korkad och tror på fullaste allvar att det är tidingarnas fel, att det bara är semesterersättnings snacket som orsakde raset. Det visar hur jävla korkad, arrogant och världfrånvänd karln är. Fy fan och skäms på dig!

tyckare i Vellinge sa...

Ja jag såg att Roth vill pyssla med sin trädgård nu :-). Hoppas att det finns journalister som tar en titt på vad han får i pension och fortsatta arvoden. Det har ju tidigare varit lite knepigt det där med antingen eller eller både och här i kommunen …

Hoppas att du har rätt och att Holms tid i Vellingepolitiken snart är över. Fast jag är rädd att den mannen inte lämnar kommunhuset frivilligt. Jag tror att han tror att det är hans eget högst privata. Kommunhuset alltså. De får nog vara många för att lyfta ut honom.

Hörlin verkar absolut vettig. Hoppas att hon får tillräckligt många med sig för att förnya.