torsdag 30 september 2010

Fy så fruktansvärt

En 13-årig flicka i Lund har misshandlats svårt; hon har slagits blodig av jämnåriga killar. Anledningen till misshandeln är att flickan bär slöja. Är det så här det ska bli när SD:s hatpropaganda mot muslimer allt mer får fäste i vårt samhälle?

Det här är tydligen inte första gången flickan blir trakasserad för att hon bär slöja. Det här är fruktansvärt och jag lider verkligen med den drabbade flickan.

[Sydsvenskan] [Skånskan]

11 kommentarer:

Michael sa...

Kan du inte bara tycka synd om flickan utan att blanda in påhopp på folk som inte håller på samma politik som du?
Vad skriver du när någon blond tjej råkar ut för samma sak eller när någon blond kille blir förföljd, rånad och nerslagen.

Sara sa...

Synd att killarna var syrianer...

pelle sa...

@Michael

jaha, du menar precis som när ni SD-anhängare alltid tar upp etnicitet, hårfärg eller politisk tillhörighet i varenda artikelkommentatorsfält på hela internet, vad än artikeln handlar om?
Ge upp. Det är ju hela er affärside...

Michael sa...

För guds skull...jag är miljöpartist! När Gudrun var partiledare röstade jag på vänsterpartiet. Måste jag vara rasist för att tycka att någon gör dåliga blogginlägg?

tyckare i Vellinge sa...

Det är vidrigt att en 13-åring blir misshandlad på grund av sin religiösa tillhörighet, och ja, jag tror att SD:s hatiska utfall mot muslimer gör att risken ökar för att sådant här händer!

Anders sa...

Det är nog större chans att det är kristna från mellanöstern som gjort det.

Om du inte viste det så hatar de muslimer.

Samt så tror jag det är våran höga acceptans som gjort att Elin våldtogs och hennes lik skändades.

tyckare i Vellinge sa...

Jag tycker inte att det är ett dugg intressant var de skyldiga kommer ifrån. Jag tycker det är läskigt att en 13-åring blir misshandlad på grund av sin religion i en tid när det finns vuxna människor som piskar upp en hatstämning mot muslimer! Här i Sverige; i vår svenska demokrati där det ska råda religionsfrihet. För alla!

pelle sa...

@Michael
Ditt inlägg var helt enligt SD-kommentatorsmall 1A men ursäkta om jag misstog ditt snöande om blonda flickor och pojkar som något annat än det var.

Anonym sa...

Tyckaren, vi alla ser att samhällsklimatet i vårt land hårdnar, men vi gör olika slutsatser. Flickan blev offer för religiöst hat som importerats till Sverige från fjärran länder,så är det. Därför både hon samt förövarna borde fortsatt leva där de kom ifrån och trakassera varandra där,inte här. Svenskar bor i ett sekuläriserat samhälle och vi är inte rustade för såna konflikter. Så bort med dem.

JohannaV sa...

Jag tycker att det är ohyggligt hur "tyckare" hetsar mot sd:are. Finns det minsta belägg för att pojkarna kom från sverigedemokratiska hem?

Övergrepp är övergrepp och ska fördömas. Skylla på ett politiskt demokratiskt parti är ynkligt.

tyckare i Vellinge sa...

@pelle
Kan bara instämma :) Jag tog också fel. Inte sjutton lät Michael som en miljöpartist.
@Anonym
Ett barn blev misshandlat på grund av sin religiösa tillhörighet – det är allt vi vet och det är fruktansvärt!
För övrigt ser vi i dag skrämmande mycket "religiöst hat" i det här landet; hat mot muslimer och det är SD som står för det.
@JohannaV
Jag har inte sagt att pojkarna var Sverigedemokrater. Var de det?

Att säga att SD sprider hatpropaganda mot muslimer är knappast att "hetsa mot sd:are". Det räcker att läsa den översta texten på sidan 10 i senaste numret av SD-kuriren för att bli gravt illamående av den hatiska, vämjeliga soppa Sverigedemokraterna har kokat ihop i syfte att misskreditera samtliga människor som är muslimer.