onsdag 6 oktober 2010

Lyckat val av integrationsminister

"– Den viktigaste debatten de närmaste åren är att stå upp för den svenska traditionen att Sverige ska vara öppet mot omvärlden. Sverige blir fattigare i fall vi stänger våra gränser."

Så sa vår nya integrationsminister folkpartisten Erik Ullenhag till Ekot i morse. Om SD sa han så här:

"– Det är ett enfrågeparti som ogillar invandrare. Man har inga lösningar på nya jobb utan man skyller på invandrare. Man har inga lösningar på hur vi ska få trygghet på gator och torg utan man skyller på invandrare.
– Sen måste vi ta det människor som missnöjesröstat på Sverigedemokraterna på allvar och den oro de känner om trygghet i vardagen och integration. Men lösningen på integrationsfrågan ligger inte hos Sverigedemokraterna."

Jag tror att Erik Ullenhag kommer att bli en utmärkt integrationsminister.

Hela inslaget finns här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4073887

[DN] [SVD]

8 kommentarer:

Melmac sa...

Ullenhag har helt rätt! Framförallt blev jag riktigt glad när Reinfeldt i regeringsförklaringen, sa det som jag har tyckt och talat om för mina vänner hela tiden:

Problemen är inte de som kommer hit, det är integrationspolitiken. Se till att människor kommer i arbete, praktik, utbildning och att de lär sig svenska, så kommer 95% av alla problem att lösa sig.
De sista 5% av problemen har vi redan ändå.

tyckare i Vellinge sa...

Visst har Ullenhag rätt! Jag tror att han blir en utmärkt integrationsminister och det är helt rätt att han ska höra till arbetsmarknadsdepartementet.

Anonym sa...

Det är väl rätt enkelt att slå hål på Ullenhags ballon.
Be honom redovisa ett västeuropeiskt land, med restriktivare invandringspolitik som är fattigare än oss? Är Danmark ett fattigt land? Norge? Finland? Schweiz?

Om det nu är en sådan guldgruva att plocka inte 10.000-tals och åter 10.000-tals analfabetiska oanpassningsbara folkgrupper, så varför boostar inte fler länder sin ekonomi med massor av exempelvis somalier. Tänk er Grekland som nu är i kris... tänk om dom tog in 30.000 somalier, så vips så blir dom mycket rikare! Eller...?

Men det är klart, Ullenhag har kanske en thailändska som för en billig svart peng städar hans hus och då är det klart att han känner sig rikare, jämfört med när körde det vitt och med en svensk som kräver marknadsmässig lön...

tyckare i Vellinge sa...

Där har du fel! Väldigt fel. Det Ullenhag säger är absolut inte lätt att slå hål på. I alla fall inte om man håller sig till att före ett intellektuellt resonemang baserat på fakta. Om man däremot, som ni SD-sympatisörer ofta gör, bygger allt på någon sorts underlig känslomässig definition av vad som är sant kryddad med en stor portion SD-myter och SD-propaganda; ja då kan ni så klart anse er slå hål på vad som helst bara genom att säga: "Det är fel, vi känner minsann till sanningen och det är bara vi som vågar tala om vad som är sant och riktigt…" Ja helt enkelt det vanliga dravlet ni kör med!

Själv är jag som sagt övertygad om att Ullenhag blir en utmärkt inegrationsminister och jag blir glad och stolt över en politiker som betonar vikten av att stå upp för den svenska traditionen att Sverige ska vara öppet mot omvärlden! Skulle vi stänga våra gränser skulle vi så klart bli ett fattigare land såväl ekonomiskt som kulturellt.

Anonym sa...

På vilket sätt är Finland fattigare?(Har världens bästa skola) på vilket sätt är Danmark och Schweiz och Norge (har 3.4 % arbetslöshet) fattigare som redan nu tillämpar SD invandringspolitik?

tyckare i Vellinge sa...

Beträffande Danmark, vars invandringspolitik påminner om vad SD drömmer om här, så följer arbetslösheten ungefär samma utveckling som här. Att stänga gränserna är inte en medicin mot arbetslöshet.

Anonym sa...

Men den är fortfarande lägre i Danmark och speciellt ungdomsarbetslösheten är väsentligt lägre. Men jag fortfarande inte fått svar på varför vi i Sverige skulle bli så mycket fattigare om vi minskade på invandringen.När inget annat land som gjort det blivit fattigare.

tyckare i Vellinge sa...

Hej igen Anonym! Om du tittar så har jag ett inlägg med rubriken "Ingen är gratis - vi kostar alla pengar". Där beskriver jag varför Sverige skulle bli ett fattigare land med stängda gränser. Danmarks arbetslöshet är lägre än Sveriges. Det stämmer. Den är dock inte mycket lägre och den har de senaste tio åren ungefär följt samma utveckling som Sveriges, det vill säga den har ökat samtidigt som Sveriges och den har minskat samtidigt som Sveriges. Jag ser därför inte sambandet med Danmarks restriktiva invandringspolitik.