fredag 17 september 2010

Men tar det aldrig slut?

Finns det ingen ände på hur korrupt det är här i kommunen? Nej, det verkar inte så. Nu är det kommunägda Vellingebostäder anmält för bestickning. Genom att köpa annonser i moderattidningen har man sponsrat moderaternas valkampanj, Och vem är ordförande i Vellingebostäder? Ja knappast förvånande så är det naturligtvis Göran Holm. Mannen som verkar ha väldigt svårt för någonting vi alla lär våra barn redan i sandlådan; att skilja på mitt och ditt. Här i vår kommun ägs allt av Göran Holm. I alla fall är det vad han anser själv. Gränsen mellan vad som är Vellingemoderaternas och vad som är Vellinge kommuns är näst intill osynlig. Men för Göran Holm spelar det ingen roll. Alltsammans är ändå hans och han gör som han vill!

Vellingebostäders VD Stephan Björkestrand ser inte annonsen som någon form av sponsring, utan verkar se den som det absolut enda sättet att lyckas hyra ut svåruthyrda bostäder i Vellinge! Hur vrickat låter inte det? Att det enda sättet att nå folk som är intresserade av att hyra bostad i Vellinge skulle vara att annonsera i moderaternas valmaterial? Men herregud, har Stephan Björkestrand verkligen hört hur dumt det låter? Har han tänkt efter lite? Nej det verkar inte så ... Vi har väl, de flesta av oss i alla fall, rätt goda idéer om hur man gör när man letar bostad. Annonser i dagspress, sidor på nätet, olika typer av bostadsförmedlingar. Att invänta att det blir valår, och sedan kasta sig över partiernas valmaterial för att i dessa leta bostadsannonser. Nej, så är det verkligen ingen vettig människa som gör. Stephan Björkestrands påhittade förklaring till varför Vellingebostäder sponsrar sin styrelseordförandes parti i valrörelsen är löjeväckande korkad!

Nils-Ola Roth (den tredje av Vellingemoderaternas starka män) är vice ordförande i kommunstyrelsen och ansvarig utgivare för moderattidningen. Han är den som nu är polisanmäld för tagande av muta från Vellingebostäder och det avknoppade bolaget Serkon (vars VD Stefan Jönsson har en nästan lika dum förklaring till varför de annonserar som Stephan Björkestrand på Vellingebostäder - det var helt enkelt ingen annan som försökte sälja en annons till dem. Alltså ett hett tips till alla andra partier; inför nästa val får ni alla pengar från Serkon! Det gäller bara att fråga!). Nils-Ola Roth är inte speciellt besvärad av att ha blivit polisanmäld. Han säger att han inte har haft någon egennytta av Vellingebostäders och Serkons ekonomiska bidrag till kampanjen, eftersom han gör "det här jobbet helt ideellt". Förlåt men vilket jobb gör han helt ideellt? Inte de uppdrag han har inom Vellinge kommun i alla fall. Där har han precis som sina kompisar skyhöga arvoden. Vilket torde innebära att han gärna vill att moderaterna ska behålla makten i Vellinge så att han kan fortsätta håva in sina pengar, och naturligtvis är det till hjälp i det fallet att Vellingebostäder och Serkon bidrar med pengar till moderaternas kampanj så att de når ut till väljarna så bra som möjligt! Vad då ingen egennytta?

Inga kommentarer: