tisdag 21 september 2010

Att avgå eller inte?

Moderaterna i Vellinge borde ha förstått att väljarkåren är missnöjd, och att det kan ha något litet att göra med hur styrande moderater har uppfört sig; bland annat i flyktingfrågan och när det gäller de stora summor pengar de stoppat i egen ficka. Men det finns även ett missnöje som har funnits längre. Moderaterna har länge tagit makten för given, och deras intresse för att lyssna på andra än dem själva har varit minst sagt litet. Frågan är om moderaterna kommer att acceptera det och ta konsekvenserna av sin förlust? Det logiska, och det som det verkar finnas krav på, vore att gänget i toppen, avgick. Det vill säga Göran Holm, Lars-Ingvar Ljungman, Nils-Ola Roth och Carina Larsson (jo, för hon är minst lika maktfullkomlig som de andra, även om hon inte alls får lika mycket betalt som sina manliga partikamrater).

Tyvärr är experterna tveksamma till om det här kommer att förändra särskilt mycket hos Vellingemoderaterna. Till Skånskan säger statsvetaren Björn Johansson:
"De stora namnen sitter nog kvar. De kommer säkert skylla på en negativ mediebevakning och rationalisera resultaten till att handla om flyktingfrågan". Det finns väl tyvärr en viss risk för att han har rätt. Holm och Ljungman verkar inte se att de gjort något fel, utan det är bara mediernas fel alltsammans. Själva har de inte alls gjort något fel utan bara haft oturen att bli avslöjade. Märkligt sätt att se på saken.

Jag ser fram emot att vi nu ska få en livskraftig opposition i Vellinge och jag hoppas att oppositionspartierna lever upp till förväntningarna.

Inga kommentarer: