onsdag 15 september 2010

Uppgivenhet hos oppositionen

"Alla sa ja till reglerna" är Sydsvenskans rubrik till artikeln där företrädare från den andra partierna i fullmäktige får komma till tals om Holms sätt att sko sig på skattebetalarnas bekostnad. Det är ju lite trist att se att de faktiskt sa ja; att de inte protesterade ens minsta lilla dugg emot att Göran Holm kasserade in högvis med pengar som han inte hade rätt till. Samtidigt har Sydsvenskan fel i en sak. I artikeln skriver de att "Utan stöd från de andra partierna hade Göran Holm inte kunnat ta ut nästan två miljoner kronor i visstidspension – samtidigt som han fick både arvode från kommunen och lön från näringslivet." Det stämmer inte. Den sorgliga sanningen är att Vellinges väljarkår har gett Holm och hans kumpaner mandat att göra näst intill vad som helst utan de andra partiernas stöd. Så blir det när ett parti har ensam majoritet. Centerpartisten Hans Hanssons svar om att det "hjälper vare sig att säga bu eller bä" speglar väl den uppgivenhet som verkar finnas hos de andra partierna. Det spelar ingen större roll vad de gör eller säger eftersom Holm & co. ändå gör som de vill. I alla frågor.

Även kommunens revision får chans att tycka till i dagens tidning. Och hej och hå, nu ska det minsann granskas. I alla fall om revisionens enda icke-moderat, socialdemokraten Willy Olsson får sin vilja igenom. De två moderater i revisionen som Sydsvenskan har fått tag på uttrycker sig mer försiktigt. Det känns nästan som om de är lite, ja nästan lite rädda för att säga för mycket. Men vad i allsin dar är de rädda för? Göran Holm? Nog för att den lille mannen är beväpnad med en tung borgmästarkedja, men farlig är han knappast.

Jag hoppas att vi är tillräckligt många som på söndag lägger vår röst på något av de andra partierna, så att det blir ett slut på Vellingemoderaternas arroganta envälde. Det är dags för det nu!

Inga kommentarer: