torsdag 30 september 2010

Betygen framför allt!

Jaha, nu får Björklund söka stöd hos Sverigedemokraterna för att få igenom betyg från årskurs 6. Hur var det nu? Sa inte Björklund för bara några veckor sedan att han inte på något vis kunde tänka sig att samarbeta med SD? Fast det är klart, det var ju då det – före valet. Nu är det andra tider, eftervalstider.

[SVD] [Jan Björklund till Expressen om att aldrig någonsin samarbeta med SD]

5 kommentarer:

Adde. sa...

Då SD redan sen tidigare har varit inne på betyg tidigt, långt tidigare än Björklund, tillochmed, och de har all rätt i världen att rösta som de vill, är det väl inte så mycket Alliansen kan göra om SD väljer att gå på deras linje? Så länge det inte är en uppgörelse mellan Björklund och SD så ser jag inte var trovärdigheten skulle brista. Att tänka innan man talar...

Anonym sa...

Att samarbeta med SD är någonting annat än att få passivt stöd av SD i de frågor som man råkar ha en samsyn kring. Alliansen kan inte påverka hur SD röstar. Lägger alliansen ett förslag som SD gillar så lär de rösta för.

Med samarbete så menar man vanligen UPPGÖRELSER i politiken, t.ex. "röstar vi med er i den här frågan så röstar du med oss i den här frågan".

Anonym sa...

Deet går naturligtvis att komma överens med SD. Men SD ska ha något i gengäld.

Inse det, Fredrik. Eller stå ensam.

tyckare i Vellinge sa...

Nja, när Björklund fick frågan om han kan tänka sig att göra alliansen passivt beroende av Sverigedemokraterna svarade han väldigt kategoriskt:
"– Vi kan inte tänka oss att samarbeta med Sverigedemokraterna."
Om man nu inte kan komma överens med något rött eller grönt alternativ om betygen, så är det väl allt att göra sig passivt beroende om man i stället får igenom sitt förslag med hjälp av SD?

Melmac sa...

För min del spelar det ingen roll vem som lägger ett förslag eller vem som stödjer ett förslag. Det är förslaget i sig som är huvudsaken och det viktiga, sen om det är Ohly, Åkesson eller någon annan som röstar med förslaget eller har kommit med det från början har ingen betydelse.

Tyvärr kommer den stora sandlådan som kallas Sverige att fortsätta att vara just en sandlåda. Förut när man vill diskutera integration-, asyl- och flyktingpolitik, blev det direkt Rasist-anklagelser oavsett vem som ville ta upp diskussionen. Vad blev resutlatet? Jo SD in i riksdagen. Nu kommer man säkerligen att anklaga varandra för "att fisk i grumligt vatten" och "vara främlingsfientlig" bara för att SD stödjer de röda ibland o de blå ibland. Vad kommer resultatet att bli? Gissa!!!

Skärp er jävla politiker!
Att tiga ihjäl nånting har aldrig funkat. Lyssna, argumentera, debattera, ställ motfrågor så kommer de eller den som har fel att snart få ta ett steg tillbaka och erkänna sig besegrad, oavsett vilken sida det än är!