måndag 20 september 2010

Är Göran Holm verkligen så galen eller låtsas han bara?

Den som missade inslaget med Ljungman och Holm i den regionala valvakan i natt kan nu se det här:



Som kan höras i inslaget tycker Ljungman att det är tidningsskriverierna som är problemet, inte att han själv och Göran Holm har fuskat till sig en massa pengar på skattebetalarnas bekostnad. Det som orsakade deras partis katastrofala ras här i Vellinge var alltså inte vad de gjort, utan att de blev påkomna!

Och Göran Holm. Vad i allsin dar ska man säga om hans reaktion? Han verkar inte förstå någonting alls. Är det möjligt att karln är så borta som han verkar eller gör han sig bara till? I så fall varför? Han verkar tro att hans ansvar när det gäller katastrofvalet eventuellt består i att han inte längre är kommunalråd! Är det verkligen möjligt att hans storhetsvansinne är så gigantiskt? Att han på fullt allvar tror att det handlar om att väljarna känner sig lite svikna för att kung Göran efter förra valet lämnade ifrån sig en liten del av makten till Ljungman. Att det skulle handla om att väljarkåren är heligt förbannad över att han lurat till sig hundratusentals kronor som han inte har haft rätt till; den tanken verkar inte ha slagit honom!

Men det värsta är ändå hur han gratulerar Sverigedemokraterna till att ha gjort ett kolossalt bra val. Det är fruktansvärt men kanske egentligen inte förvånande. Holm har i alla tider stått för en invandrarfientlig politik med klart rasistiska förtecken. Att SD tidigare inte lyckats ta sig in här i Vellinge beror, som vi alla vet, på att de inte har behövts. Holm & co. har redan sedan många år tillbaka fört en politik som är förvillande lik SD:s när det gäller invandring. Nu är bara frågan vad resten av Vellingemoderaterna ska göra? Tänker de, likt kung Holm, helt enkelt gratulera SD till framgångarna och hälsa dem välkomna in i Vellingepolitiken? Eller tänker de visa att de faktiskt är en del av nya Moderaterna där rasism inte alls står på agendan? Vi får se. Förhoppningsvis finns det nu en tillräckligt stark opposition i kommunen för att aktivt motarbeta SD:s rasism. Vi får hålla tummarna för det.

Med Lars-Ingvar Ljungman finns det fler problem. Den mannen är till skillnad från Holm inte ett isolerat Vellingefenomen, utan hans tentakler sträcker sig utanför kommungränsen. Precis som Holm har han i alla tider visat sig fientlig gentemot flyktingar, även om han lyckats undvika att uttrycka sig lika plumpt som Holm brukar göra. Trots det har Skånemoderaterna valt Ljungman till sin ordförande! Frågan är bara om dessa tänker ge honom förnyat förtroende i framtiden; nu när det har visat sig att han inte "bara" är främlingsfientlig utan att han även har svårt att hålla fingrarna borta från andras pengar.

[Sydsvenskan] [Skånskan] [Trelleborgs Allehanda] [Expressen] [KvP/Expressen]

Inga kommentarer: