tisdag 14 september 2010

Vellinge kommun och jämställdheten

Vellinge kommun styrs av ett litet antal politiker som alla är rysligt blå (en del känns lite brunaktiga då coh då ...). Vissa tjänar snuskigt mycket pengar. Det gör de eftersom de har bestämt att de ska göra det. Inte nog med att de har Sveriges högsta politikerarvoden; de snor också åt sig allsköns extrapengar i form av reseersättningar de inte skulle ha haft, semesterersättningar de inte har rätt till och i fallet Göran Holm - pension och arvode på en och samma gång!

Ja det handlar alltså framförallt om Göran Holm och om Lars-Ingvar Ljungman. Men ännu en politiker har riktigt tunga uppdrag i kommunen och det är Carina Larsson. Hon är heltidspolitiker och har bland annat ansvar för den ansvarstyngda m-nämnden. Hon är med andra ord den högst ansvariga för allt som gäller kommuninvånarnas väl och ve; skola, äldre, kultur, barnomsorg, socialtjänst och så vidare. Tittar man på vad de olika politikerna pysslar med under dagarna i kommunhuset ser det faktiskt ut som om Ljungman och Holm har det ganska lugnt jämfört med Carina Larsson. I synnerhet Holm då, som ju egentligen mest är pensionär och ägnar mycket av sin tid åt att svassa runt med borgmästarkedjan kring halsen och leka kungen av Vellinge.

Av information på valpejl.se framgår att Carina Larsson år 2008 tjänade 526 833 kr. Holm inkasserade samma år 3 320 089 kr och hans kompis Ljungman fick ihop 1 957 079 kr. Dessutom framgår det i Sydsvenskan att Carina Larsson inte får ta del av samma fördelaktiga pensionsförmåner som hennes manliga kollegor. Märkligt att det ska vara så stor skillnad mellan de manliga partitopparna och den kvinnliga. För det är väl det det handlar om? Carina Larsson får mycket mindre pengar än de andra för att hon är kvinna, och hon är dessutom foglig nog att finna sig i det! Eller handlar det om att hon är väldigt mycket mindre kompetent än de andra? Det tror jag faktiskt inte, eftersom kompetensen hos de allesammans är tämligen låg ... Eller handlar det helt enkelt om att den ledande tjänstemannen Gert Åberg, mannen som fixar och trixar med avtal så att det ska bli så mycket pengar som möjligt till honom själv och hans kompisar, tycker att Carina Larsson är mindre kompetent än de andra? Eller är det helt enkelt Åberg som tycker att hon som kvinna är värd mindre pengar än männen?

Hur det än ligger till så är det helt klart värt att fundera över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer! Dags att rösta bort dom!

tyckare i Vellinge sa...

Absolut! Jag hoppas att vi är tillräckligt många för att det ska bli en förändring på söndag.